Saltar a continguts

Centre Excursionista de Balaguer

Navegació

Menú principal

Notícies

Imatge de complement
14/10/2019

Els Centres Excursionistes a Catalunya, amb arrels plenament catalanistes i demòcrates, sempre han defensat els valors de la democràcia, la justícia, la llibertat i el compromís ciutadà. L’excursionisme al nostre país ha anat lligat des dels seus inicis a la conservació de l’espai en què es desenvolupa i a la fusió entre la muntanya i la cultura catalana.
Des del Centre Excursionista de Balaguer mostrem la nostra indignació i el rebuig per la sentència emesa pel Tribunal Superior injusta i desproporcionada, per una causa injustificada i allunyada de la realitat que l’Estat exposa.
Donem suport a les “Marxes per la llibertat” que, inspirades en altres marxes pacífiques històriques, pretenen ser una resposta de país en favor de la llibertat dels presos polítics,
els exiliats, en contra de la repressió i per reivindicar el dret d’autodeterminació.
La Junta

Imatge de complement
25/01/2019

El dijous 24 de gener a les 8 del vespre s’ha donat el tret de sortida a l’Any d’Els Llops en una trobada dels lectors amb l’autor de la novel·la “Els Llops”, el balaguerí Francesc Puigpelat.
 
Un centenar de persones han participat en la conferència col·loqui realitzada a la Biblioteca Margarida de Montferrat per l’escriptor.
 
Els lectors han intercanviat opinions, anècdotes, inquietuds i dubtes amb l’autor de l’obra. L’acte s’ha tancat amb una copa de vi per a tots els assistents.
 
L’Any d’Els Llops és un projecte ideat pel Centre Excursionista de Balaguer que unint esforços amb la Biblioteca Margarida de Montferrat i el Museu de la Noguera han organitzat un programa d’activitats per conèixer els principals escenaris de la novel·la “Els Llops” de Francesc Puigpelat.
 
Es tracta de crear una ruta literària que combina la part literària amb la part històrica (conferències i explicació històrica de les sortides) i la part d’excursionisme en forma de rutes a peu.
 
Les sortides es combinaran amb diverses conferències al Museu de la Noguera sobre alguns dels temes tractats al llibre com la construcció del Canal d’Urgell o la batalla del RIF, entre d’altres.
 
Pel que fa a les sortides a peu es planificaran sempre itineraris amb un nivell de dificultat baix per poder acollir públic divers i en alguns casos, públic no habituat a les excursions per la muntanya.

Imatge de complement
14/01/2019

   La Biblioteca Margarida de Montferrat, el Museu de la Noguera i el Centre Excursionista de Balaguer uniren esforços per dur a terme un projecte comú: L’any d’Els Llops, basat en la novel·la del mateix títol de l’autor nascut a Balaguer, Francesc Puigpelat.

    Aquest projecte s’inciarà amb la lectura de la novel·la de Francesc Puigpelat i una trobada dels lectors amb l’autor per comentar-la. Aquest acte que tindrà lloc el dijous dia 24 a les 8 del vespre a la Biblioteca donarà el tret de sortida a l’Any d’Els Llops.
    A partir dels escenaris del llibre s’ha dissenyat un programa d’activitats que combinarà diferents conferències amb rutes a peu per conèixer els llocs que surten a la novel·la, combinant la part literària amb la part històrica (conferències i explicació històrica de les sortides) i la part d’excursionisme amb rutes a peu.
    Les sortides es combinaran amb diverses conferències al Museu sobre alguns dels temes tractats al llibre com la construcció del Canal d’Urgell o la batalla del RIF, entre d’altres.
    Pel que fa a les sortides a peu es planificaran sempre itineraris amb un nivell de dificultat baix per poder acollir públic divers i en alguns casos, públic no habituat a les excursions per la muntanya.

Imatge de complement
24/09/2017

Benvolguts/des,

Davant dels esdeveniments ocorreguts durant aquests últims dies,  el Centre Excursionista Balaguer volem mostrar el nostre rebuig a qualsevol actuació que impedeixi l'exercici dels drets civils dels ciutadans, com són la llibertat d'expressió i el dret a decidir, així com manifestar el seu suport a totes aquelles persones, institucions i entitats del nostre país que treballen per defensar i garantir aquests drets bàsics.

Sempre a favor de la llibertat i de la democràcia.

La junta.

Imatge de complement
22/05/2017

La 9a Trobada dels “100 Cims” de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), organitzada per la Unió Excursionista de Sabadell, s’ha celebrat a Sabadell el 21 de maig.

En aquesta trobada s'ha fet el reconeixement als federats que han superat el repte dels "100 Cims", els "2x100 Cims" i els "3x100 Cims durant el 2016.

El Centre Excursionista de Balaguer se n'orgulleix de tenir dos membres els quals han rebut aquest merescut reconeixement, l'Eugeni Pérez i en Ricardo Puertas. Enhorabona companys!!

 

Imatge de complement
27/02/2016

Enllaç a la informació sobre els refugis guardats a Catalunya.